Agència de col·locació autoritzada nº 1000000076

Entrar


Així és el nou model de flexibilitat laboral

28/09/2021

Decidir com i on treballar. La flexibilitat en el treball s'ha convertit en el senyal d'identitat de moltes empreses després de la pandèmia. Tal és el cas que algunes, com *Novartis España, han llançat models combinats de presencialitat i treball a distància perquè siga el propi empleat el que decidisca la modalitat que més li convé.

La iniciativa s'ha denominat ‘Tria amb responsabilitat’. La idea, expliquen des de la pròpia empresa, es va posar en marxa per a afavorir el treball a distància i la flexibilitat en l'ocupació impulsant l'autonomia i responsabilitat dels treballadors i col·laboradors de l'empresa.

Segons indiquen des de *Novartis, la Covid-19 va fer que fóra imprescindible reimaginar una manera de treballar més flexible. Un dels principals reptes va ser assegurar la seguretat i el benestar dels treballadors durant la Covid-19. En aqueix moment, l'empresa va limitar l'accés a les oficines i va adoptar una política laboral de flexibilitat total per a facilitar el treball en remot als seus col·laboradors.

Malgrat que la situació sanitària ha millorat i les oficines ja han reobert, l'empresa aposta per aprofitar el potencial del treball híbrid. És per això que permet als seus empleats que definisquen les seues pròpies solucions, orientant-les a una major productivitat i innovació.

Així, els treballadors tenen l'oportunitat amb el programa ‘Tria amb responsabilitat’ de decidir com i on desenvolupar les seues funcions dins del territori nacional.

Un dels requisits que han de complir els treballadors és el de decidir responsablement i amb el seu equip sobre com poden contribuir a millorar els objectius que s'hagen marcat. Per a això hauran de respectar sempre els marcs reguladors locals i de l'organització sense necessitat de recórrer a una aprovació expressa del seu superior.

La directora de People & Organization de Novartis España, Susana Cortés, explica que la pandèmia ha accelerat la necessitat de revisar els models de treball, incorporant una major flexibilitat i millor conciliació entre la vida personal i professional. “Novartis està progressant en aquest sentit d'acord amb la seua visió Tria amb responsabilitat, que ens permetrà adaptar el nostre model de treball al futur, dotant de més autonomia als nostres col·laboradors perquè puguen decidir com contribuir millor al seu propòsit”, afig.

Consulta la notícia original ACI

961753277
Major, 15
46230 - Alginet
(Valencia)
ocupacio@alginet.es