Agència de col·locació autoritzada nº 1000000076

Entrar
El turisme i l'automoció al capdavant de la creació d'ocupació

Alimentació i logística són els que més impulsaran la creació d'ocupació a Espanya en 2019 i, per tant, els que oferiran majors oportunitats laborals, segons les previsions del grup de recursos humans Randstad.

La generació d'ocupació a Espanya està estretament vinculada al turisme, per la qual cosa totes les àrees relacionades amb aquest sector, com a hostaleria i restauració, continuaran impulsant la incorporació de treballadors enguany. Els perfils que més es demanden en aquest sector són els de cambrers, cambrers de pis, cuiners i treballadors d'activitats d'oci i entreteniment, principalment.

A pesar que les activitats derivades del turisme generen noves oportunitats laborals en totes les comunitats autònomes, aquelles que compten amb millors previsions són els dos arxipèlags (Balears i Canàries), Catalunya, Andalusia, Madrid i Comunitat Valenciana.

A més, Randstad recorda que l'auge del turisme internacional ha portat amb si la necessitat de comptar a Espanya amb perfils amb coneixements d'idiomes per a hostaleria, restauració o comerç. En aquest sentit, l'anglés es posiciona com un requisit indispensable per a molts llocs.

El sector de l'alimentació està guanyant importància en els últims anys, mostrant a més bones dades d'exportacions

Per part seua, el sector de l'alimentació, que empra a més de mig milió de persones de manera directa, està guanyant importància en els últims anys, mostrant a més bones dades d'exportacions. Segons les previsions de *Randstad, el sector agroalimentari serà el principal dinamitzador de l'ocupació a Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Cantàbria, Extremadura, Galícia, La Rioja i Murcia. A més, augmentarà la seua incidència en el mercat laboral regional d'Andalusia, Aragó i Comunitat Valenciana.

L'increment de les exportacions i la necessitat de buscar noves oportunitats en l'exterior davant el possible alentiment del consum intern estan motivant que les companyies del sector s'interessen en perfils amb formació en comerç exterior, administració i direcció d'empreses (*ADE), publicitat o màrqueting.

Igual que en altres sectors, l'automatització de processos, tant en l'agricultura com en el processament i fabricació d'aliments posterior, ha provocat una demanda de professionals amb competències digitals, tant per a empleats de base com per a perfils intermedis i directius.

Logística i automoció

Així mateix, com a conseqüència dels nous hàbits de consum, l'auge del comerç electrònic continuarà augmentant enguany les oportunitats d'ocupació en el sector logístic, incrementat les eixides professionals d'empaquetadors, *carretilleros, mossos de magatzem o transportistes, entre altres. Aquests perfils seran altament demandats, sobretot en campanyes puntuals, com les rebaixes, Setmana Santa o la campanya d'estiu.

També com a conseqüència de l'auge del comerç electrònic s'incrementaran les necessitats de *teleoperadores i professionals d'atenció al client. Canàries, Castella-la Manxa, Balears i Murcia són les regions en les quals el sector logístic impulsarà la creació d'ocupació.

Una altra de les indústries que es mantindrà en 2019 com un dels dinamitzadors del mercat laboral serà l'automoció. En aquest sentit, Aragó, Catalunya, Galícia, Navarra i Comunitat Valenciana són les regions on aquest sector tindrà major incidència en l'ocupació, buscant especialment perfils d'enginyers, operaris de producció, professionals de verificació i de control de qualitat o treballadors especialitzats com a plegadors, punzonadores o soldadors, entre altres.

Pot consultar la notícia original ACI

961753277
Major, 15
46230 - Alginet
(Valencia)
ocupacio@alginet.es