Agència de col·locació autoritzada nº 1000000076

Entrar


Quasi la meitat dels treballadors espanyols té ansietat per incorporar-se presencialment al seu lloc de treball: Com solucionar-ho?

22/09/2021

Aquest setembre la volta a la rutina s'ha fet més costa amunt que mai. I és que, després de dos anys de teletreball forçat per la situació sanitària i social derivada de la covid-19, més de la meitat dels espanyols s'han vist obligats a tornar als seus llocs presencials.

Encara que actualment la vacunació va vent en popa a nivell nacional, amb més del 70% de la població vacunada, hi ha una gran quantitat de treballadors que viuen la volta a l'oficina amb incertesa, por, ansietat o fins i tot trastorns de somni i de comportament.

Segons l'enquesta realitzada per l'aplicació *ekilu, especialitzada en benestar, dos de cada cinc persones senten ansietat per haver d'incorporar-se presencialment al seu lloc de treball.

Més de la meitat (54%) dels enquestats afirma que la seua ansietat a l'hora d'incorporar-se a la volta de l'estiu als seus treballs és major respecte a abans de la pandèmia. Una altra dada que dóna bona fe de la greu situació psicològica per la qual han de passar els treballadors que tornen a la rutina és que actualment, sobre la xifra total de baixes al nostre país, més del 30% que opten per aquesta opció ho fan per l'estrés que els genera la nova normalitat.

Una de les solucions a aquest problema afí pot ser el *quiromasaje, una de les pràctiques més populars per a relaxar-nos després d'un dur dia de treball. Fins al moment, són poques les persones que coneixen i saben desenvolupar està tècnica. Es compon d'una sèrie de pràctiques manuals que s'executen aplicant directament les mans sobre la pell de la persona que ho rep.

Per aquest motiu, des de Deusto Salut es posa a la disposició de totes aquelles persones que es vulguen especialitzar en aquest àmbit el curs de *Quiromasaje. L'objectiu és proporcionar els coneixements específics sobre el cos humà en el seu vessant anatòmic i fisiològic, així com desenvolupar i potenciar el conjunt d'habilitats i destreses manuals necessàries per a aplicar les diferents tècniques de *quiromasaje a cada part del cos.

Els diferents perills per a la salut de les persones

En aquest sentit, l'enquesta també ha revelat que hi ha més perills intrínsecs en la volta a l'oficina, com empitjorar la conciliació de la vida familiar i professional (46%), tornar a hàbits de mala alimentació (46%), els possibles contagis que puguen produir-se en l'oficina (36%), que els companys mantinguen la distància de seguretat (35%), els desplaçaments en transport públic fins al lloc de treball (35%) i l'ús de la màscara dins de les oficines (32%).

Consulta la notícia original ACI

961753277
Major, 15
46230 - Alginet
(Valencia)
ocupacio@alginet.es