Agència de col·locació autoritzada nº 1000000076

Entrar


El 45% de les empreses han tornat als *coworking en el model híbrid

23/09/2021

Setembre és el mes que materialitza la volta a la vida quotidiana i, en aquest 2021, aqueix “inici de curs” tindrà un impacte especial en el sector empresarial espanyol. Mentre continua en marxa el pla de vacunació en tot el territori nacional, les companyies comencen a apostar per la volta dels empleats a les oficines i els espais de coworking.

Segons dades de Lexington, l'operador pioner d'espais flexibles a Espanya, el 45% de les signatures allotjades en els seus espais de *coworking a Madrid i Barcelona estan tornant al seu lloc de treball en model híbrid, mentre que el 39% ho fa de manera 100% presencial i només un 16% continua treballant des de casa. El model de treball híbrid, per tant, s'ha convertit en l'opció preferida d'empreses i empleats durant una volta a l'oficina que va arrancar fa a penes unes setmanes. En aquest sentit, la rotació dels equips es concentra de dilluns a dijous, mentre que els divendres impera el teletreball.

Característiques com la flexibilitat, la filosofia col·laborativa o les facilitats quant a condicions contractuals fan que els coworking siguen els que millor s'estan adaptant als nous models de treball que han sorgit després de la pandèmia. Així, les sol·licituds d'oficines per dies o mesos han augmentat fins a un 324% en els primers *nueves mesos de l'any en comparació amb el mateix període en 2020.

80% d'ocupació

Els espais flexibles, després de patir un descens notable en l'ocupació durant els mesos més durs de la pandèmia, han ressorgit de nou amb força. De fet, Lexington compta amb una ocupació mitjana del 80% en tots els seus espais a data de setembre, un 6% més que en el mateix període de l'exercici anterior. Aquest percentatge es posiciona així mateix un 16% per damunt de la mitjana del primer semestre de 2021.

Les expectatives de Lexington per a final d'any és que l'ocupació aconseguisca el 90% i que les companyies que ara mateix estan teletreballant reprenguen de nou la volta a l'oficina en format híbrid, arribant així a superar el 60% en aquesta modalitat. Dades que s'assemblen als extrets per l'estudi sobre la seguretat en el treball realitzat per B+*SAFE, on s'indica que el 62,2% d'empleats i directius entrevistats prefereixen el model de treball híbrid per a la volta a l'oficina.

Segons David Vega, CEO de Lexington, “La volta a l'oficina ja és una realitat. Des del passat 1 de setembre el retorn a les nostres ubicacions ha sigut més que notable, el sector dels espais flexibles ha sabut estar a l'altura, proposar nous serveis adaptats i, sobretot, donar la flexibilitat que les empreses han necessitat a cada moment. En aquesta volta, la modalitat híbrida s'ha convertit en la fórmula de treball amb més adeptes, un sistema que permet no sols estalviar costos d'espai -gràcies a la rotació dels equips-, sinó també mantindre l'equilibri adequat entre conciliació i productivitat.”

Consulta la notícia original ACI

961753277
Major, 15
46230 - Alginet
(Valencia)
ocupacio@alginet.es