Agència de col·locació autoritzada nº 1000000076

Entrar


imagen seccin

L'ocupació va créixer al març amb 155.104 afiliats i es torna a superar els 19 milions de cotitzadors

El mercat laboral s'endinsa en els mesos bons per a les contractacions i això es nota en les dades d'afiliació a la Seguretat Social i atur registrat. L'ocupació va augmentar el mes passat en 155.104 cotitzadors, tornant a superar el llistó dels 19 milions d'afiliats que es va perdre al gener, segons les dades del Ministeri de Treball. Malgrat que enguany la Setmana Santa, que sempre suposa un bon impuls a l'activitat i l'hostaleria, cau lluny de març, l'afiliació va millorar el seu comportament de 2018.

No són millors, en canvi, els números de l'atur registrat, encara que també són positius. La caiguda de 33.956 aturats en les oficines públiques d'ocupació és la menor resta des de 2014. Aquesta baixada deixa la xifra total d'aturats en 3.255.084. Un aspecte a tindre en compte a l'hora d'explicar les dades mensuals de desocupació i comparar-ho amb el de la Seguretat Social és que les xifres d'atur registrat reflecteixen la situació en l'últim dia de mes, mentre que les de l'institut públic són una mitjana del succeït durant el mes.

Març és un mes que sol estar molt influït per la Setmana Santa. Enguany, en canvi, aquests dies festius i religiosos, que donen començament a la temporada alta turística han caigut lluny. Malgrat això, els seus efectes ja comencen a veure's. L'hostaleria és la branca d'activitat que lidera les afiliacions amb 57.401 empleats més en el règim general. També es nota en la construcció, amb 14.986 nous cotitzadors.

Els números de la Seguretat Social al març mostren la resistència del mercat laboral a la desacceleració. Encara que no creix com n'hi havia en els mateixos mesos de l'any passat, l'ocupació continua augmentant anual del 2,93%, un ritme alt.

Pot consultar la notícia original ACI

961753277
Major, 15
46230 - Alginet
(Valencia)
ocupacio@alginet.es