Agència de col·locació autoritzada nº 1000000076

Entrar


imagen seccin

El sector de l'hostaleria preveu generar més ocupació en 2019

El sector de l'hostaleria ha sigut un dels principals generadors d'ocupació en 2018 i es preveu que enguany continue creant nous llocs de treball, per als quals es requerirà professionals millor formats pel dèficit de talent que les empreses assenyalen com un desafiament a resoldre. Així ho indica l'informe El futur laboral del sector de l'Hostaleria 2019 de la consultora de Recursos Humans *Randstad, que analitza les tendències del sector, la seua situació actual i potencial per a créixer.
 
El nombre de treballadors ocupats en hostaleria va augmentar en 2018 un 5,6%, molt per damunt del creixement mitjà en el conjunt de sectors (2,5%), segons les dades del tercer trimestre de 2018 de l'Enquesta de Població Activa (*EPA) de l'INE.  Per tant, s'ha registrat un any més un rècord de treballadors en el sector, els llocs del qual suposen el 9,5% de l'ocupació total a Espanya, segons l'estudi.
 
Quines perspectives laborals s'esperen quant a creació de treball en hostaleria per a aquest 2019? Més de la meitat de les empreses consultades han augmentat la seua plantilla en els últims 12 mesos i el 52% aposta pel creixement de l'ocupació relacionada amb hostaleria, així com per l'estratègia de creixement a curt termini. Per tant, les companyies preveuen una situació econòmica positiva per a l'economia del país i del sector.
 
No obstant això, aquest creixement serà moderat respecte a altres anys, assenyala l'informe, ja que només el 35% de les empreses enquestades preveu augmentar les seues plantilles en 2019.
 
Un dels problemes més rellevants del sector és el dèficit de talent, més pronunciat que en molts altres sectors econòmics:  el 72% de les companyies enquestades ho veu com un fre per al creixement sectorial, i un 48% considera que la situació empitjorarà pròximament. Aquest dèficit de personal qualificat es manifesta en tots els llocs i categories.
 
Sota aquesta perspectiva, la formació es perfila com a solució per a proveir a l'hostaleria de personal qualificat.

Quina formació necessites per a treballar en el sector de l'hostaleria?

L'experiència, l'orientació al client, les habilitats digitals i el domini d'idiomes constitueixen les competències professionals més valorades per les companyies del sector, segons *Randstad. Per llocs de treball concrets, es busquen principalment cambrers, cambrers de pis, cuiners i treballadors d'activitats d'oci i entreteniment.
 
Si estàs pensant formar-te per a treballar en aquest sector en creixement i que requereix de personal més qualificat, pots fer-ho cursant estudis universitaris de la branca de Ciències Socials i Jurídiques afins a l'hostaleria i el Turisme, com pot ser un Grau en Gestió Hotelera i Turística, o bé un Grau en Turisme i Gestió de l'Oci, entre altres relacionats.
 
També pots preparar-te estudiant un Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia o Serveis en Restauració; o bé un Cicle Formatiu de Grau Superior en Agències de Viatges i Gestió d'Esdeveniments, Direcció de Cuina, Direcció de Serveis de Restauració, Gestió d'Allotjaments Turístics o com a Guia, Informació i Assistències Turístiques
 
Estudiar un màster o postgrau relacionat amb hostaleria o el turisme, com a gestió turística, hotels i restaurants, permet adquirir una major especialització en aquestes àrees i tindre més possibilitats d'obtindre un treball en el sector, que necessita més talent qualificat.
 
La formació en noves tecnologies, xarxes socials i sobretot els idiomes, resulta important per a poder adquirir els coneixements que els professionals de l'hostaleria requereixen per a ser competitius i tindre majors oportunitats laborals.

961753277
Major, 15
46230 - Alginet
(Valencia)
ocupacio@alginet.es