Agència de col·locació autoritzada nº 1000000076

Entrar
El sector de l'hostaleria preveu generar més ocupació en 2019

El sector de l'hostaleria ha sigut un dels principals generadors d'ocupació en 2018 i es preveu que enguany continue creant nous llocs de treball, per als quals es requerirà professionals millor formats pel dèficit de talent que les empreses assenyalen com un desafiament a resoldre. Així ho indica l'informe El futur laboral del sector de l'Hostaleria 2019 de la consultora de Recursos Humans *Randstad, que analitza les tendències del sector, la seua situació actual i potencial per a créixer.
 
El nombre de treballadors ocupats en hostaleria va augmentar en 2018 un 5,6%, molt per damunt del creixement mitjà en el conjunt de sectors (2,5%), segons les dades del tercer trimestre de 2018 de l'Enquesta de Població Activa (*EPA) de l'INE.  Per tant, s'ha registrat un any més un rècord de treballadors en el sector, els llocs del qual suposen el 9,5% de l'ocupació total a Espanya, segons l'estudi.
 
Quines perspectives laborals s'esperen quant a creació de treball en hostaleria per a aquest 2019? Més de la meitat de les empreses consultades han augmentat la seua plantilla en els últims 12 mesos i el 52% aposta pel creixement de l'ocupació relacionada amb hostaleria, així com per l'estratègia de creixement a curt termini. Per tant, les companyies preveuen una situació econòmica positiva per a l'economia del país i del sector.
 
No obstant això, aquest creixement serà moderat respecte a altres anys, assenyala l'informe, ja que només el 35% de les empreses enquestades preveu augmentar les seues plantilles en 2019.
 
Un dels problemes més rellevants del sector és el dèficit de talent, més pronunciat que en molts altres sectors econòmics:  el 72% de les companyies enquestades ho veu com un fre per al creixement sectorial, i un 48% considera que la situació empitjorarà pròximament. Aquest dèficit de personal qualificat es manifesta en tots els llocs i categories.
 
Sota aquesta perspectiva, la formació es perfila com a solució per a proveir a l'hostaleria de personal qualificat.

Quina formació necessites per a treballar en el sector de l'hostaleria?

L'experiència, l'orientació al client, les habilitats digitals i el domini d'idiomes constitueixen les competències professionals més valorades per les companyies del sector, segons *Randstad. Per llocs de treball concrets, es busquen principalment cambrers, cambrers de pis, cuiners i treballadors d'activitats d'oci i entreteniment.
 
Si estàs pensant formar-te per a treballar en aquest sector en creixement i que requereix de personal més qualificat, pots fer-ho cursant estudis universitaris de la branca de Ciències Socials i Jurídiques afins a l'hostaleria i el Turisme, com pot ser un Grau en Gestió Hotelera i Turística, o bé un Grau en Turisme i Gestió de l'Oci, entre altres relacionats.
 
També pots preparar-te estudiant un Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia o Serveis en Restauració; o bé un Cicle Formatiu de Grau Superior en Agències de Viatges i Gestió d'Esdeveniments, Direcció de Cuina, Direcció de Serveis de Restauració, Gestió d'Allotjaments Turístics o com a Guia, Informació i Assistències Turístiques
 
Estudiar un màster o postgrau relacionat amb hostaleria o el turisme, com a gestió turística, hotels i restaurants, permet adquirir una major especialització en aquestes àrees i tindre més possibilitats d'obtindre un treball en el sector, que necessita més talent qualificat.
 
La formació en noves tecnologies, xarxes socials i sobretot els idiomes, resulta important per a poder adquirir els coneixements que els professionals de l'hostaleria requereixen per a ser competitius i tindre majors oportunitats laborals.

961753277
Major, 15
46230 - Alginet
(Valencia)
ocupacio@alginet.es