Agència de col·locació autoritzada nº 1000000076

Entrar


En quins sectors hi ha més vacants d'ocupació a Espanya: més de 100.000 llocs sense cobrir

25/05/2022

Amb una taxa de desocupació per damunt del 13% i rondant fins al 30% en menors de 25 anys, costa pensar que hi haja sectors on el complicat en alguns casos siga trobar treballadors. Però n'hi ha.

No obstant això, encara que aquesta última causa siga la més plausible, també aquestes dades revelen en quins sectors pot haver-hi una major demanda a mitjà i llarg termini per a persones que estiguen interessades a treballar.

A continuació, repassem els que, segons l'INE, són els sectors amb majors vacants.

Els sectors amb més vacants d'ocupació ara mateixa a Espanya

Dins del sector privat, trobem les següents:

  • Activitats professionals científiques i tècniques (8.477 vacants)
  • Administratius i serveis auxiliars (7.303 vacants)
  • Construcció (6.567 vacants)
  • Hostaleria (4.444 vacants)

L'hostaleria porta mesos en què la falta de mà obra està sent afligida pels empresaris del sector, en el qual sembla que l'actual rang salarial no és capaç d'atraure a possibles treballadors, especialment en zones *tensionadas com les turístiques.

Per part seua, dins d'activitats científiques i tècniques es troben totes les branques lligades a la programació i el sector *IT, en ampli creixement aquests sí tant en demanda com en nivell salarial, i on diverses enquestes marquen que el problema està a vegades en la qualificació dels empleats i a trobar perfils concrets.

Finalment, la construcció ha passat per un procés similar al de l'hostaleria, encara que sembla que si escau sí que acompanyada d'un cert augment de sous.

Mentrestant, en el sector públic, els sectors amb més vacants són:

  • Sanitat (12.903 vacants)
  • Educació (3.249 vacants)
  • Administració Pública i defensa (31.521 vacants)

Els sindicats lligats a la funció pública han lamentat en diverses ocasions en els últims mesos la falta de professionals en el ram de la Sanitat i l'Educació. Per part seua, la nova Oferta pública d'ocupació, aprovada fa uns dies, preveu l'eixida a oposició de noves places per a, en part, intentar pal·liar aquestes vacants en l'Administració Central.

Consulta la notícia original ACI

961753277
Major, 15
46230 - Alginet
(Valencia)
ocupacio@alginet.es
Sistema Nacional de Empleo