Agència de col·locació autoritzada nº 1000000076

Entrar


Aquests són les ocupacions que més creixeran fins a 2030 i també els que més disminuiran

27/09/2021

Quins llocs de treball seran els més buscats d'ací a uns anys? Qualsevol desitjaria tindre una bola de cristall per a formar-se o intentar respondre a aqueixa pregunta amb temps suficient.

El panorama laboral canvia constantment, però efectes com els de la COVID, l'automatització o polítiques com les que han de veure amb el canvi climàtic semblen marcar unes certes tendències que, juntament amb nombrosos informes, en Visual Capitalist han recopilat per a intentar traçar quins poden ser les professions del futur.

Les 10 ocupacions que més poden créixer en el futur

La llista ha sigut elaborada intentant reflectir el creixement estructural a llarg termini. Per a ells, s'han eliminat ocupacions amb pics estacionals

La llista està formada per:

- Tècnics de servei d'aerogeneradors, que s'espera que cresquen un 68,2%

- Infermers 52,2%

- Instal·ladors d'energia solar fotovoltaica 52,1%

- Estadístics 35,4%

- Auxiliars de fisioteràpia 35,4%

- Analistes de seguretat de la informació 33,3%

- Auxiliars d'atenció sanitària i personal a domicili 32,6%

- Directors de serveis mèdics i sanitaris 32,5%

- Científics de dades i ocupacions de ciències matemàtiques 31,4%

- Assistents mèdics 31,0%

Els tècnics de manteniment d'aerogeneradors són els que més creixen, mentre que els instal·ladors d'energia solar fotovoltaica ocupen el tercer lloc, mostrant un ràpid creixement impulsat per la demanda d'energies renovables. No obstant això, en tractar-se d'ocupacions relativament xicotetes, l'anàlisi també conclou que encara que es preveu que cresca molt la seua demanda no serà una font d'ocupació majoritària.

Això es reserva per a altres 9 dels 20 llocs de treball que més creixen i que són de l'àmbit de la sanitat i camps relacionats, ja que la població del baby boom envelleix i les malalties cròniques es preveu que augmenten. Els auxiliars d'assistència sanitària i personal a domicili, que ajuden en tasques sanitàries rutinàries com el bany i l'alimentació, representaran més d'un milió de nous llocs de treball en la dècada vinent.

També s'espera que les ocupacions relacionades amb la informàtica i les matemàtiques experimenten un gran creixement, en part a causa de l'augment de persones que treballen des de casa.

I els 20 llocs de treball que més desapareixeran

Però en la cara B, els canvis estructurals en l'economia faran que algunes ocupacions disminuïsquen amb bastant rapidesa.

- Processadors de textos i mecanògrafs, que cauran un -36,0%

- Agents de policia d'aparcaments -35,0%

- Operadors de reactors nuclears -32,9%

- Talladors i retalladors manuals -29,7%

- Operadors telefònics -25,4%

- Reparadors de rellotges -24,9%

- Venedors porta a porta, venedors ambulants i afins -24,1%

- Operadors de centraletes, inclòs el servei de resposta -22,7%

- Operadors d'entrada de dades -22,5%

- Operadors de màquines de calçat i tendir-vos -21,6%

Huit dels 20 llocs de treball que més disminueixen són de suport administratiu i d'oficina. Això podria ser motiu de preocupació, atés que aquesta categoria representa actualment quasi el 13% de l'ocupació mundial, la major de totes les categories principals. Els llocs de treball relacionats amb la producció de béns i serveis, així com els llocs de treball de vendes, també s'estan reduint.

En tots els casos, l'automatització és probablement la principal responsable. Per exemple, els programes informàtics que converteixen automàticament l'àudio en text reduiran la necessitat de mecanògrafs, i així amb una llarga llista d'ocupacions pendents de l'evolució tecnològica.

Consulta la notícia original ACI

961753277
Major, 15
46230 - Alginet
(Valencia)
ocupacio@alginet.es