Agència de col·locació autoritzada nº 1000000076

Entrar
La ciència es porta quasi el 60% de l'oferta d'ocupació pública de 2018

Quasi el 60% de les 2.528 places incloses en l'oferta d'ocupació pública extraordinària de 2018 seran per a la ciència, un sector "particularment afectat" per la temporalitat al qual el Govern vol enfortir i donar estabilitat. Així ho ha anunciat hui la portaveu de l'Executiu, Isabel Celaá, en la roda de premsa posterior a la reunió del Gabinet.

El reial decret aprovat hui pel Consell de Ministres preveu una oferta d'ocupació pública de 2.528 places, de les quals 2.041 seran per a estabilitzar al personal temporal en l'Administració General de l'Estat (AGE).

El 58% d'aquesta convocatòria, és a dir, 1.454 places, seran per a estabilitzar l'ocupació en la ciència, un sector que l'Executiu vol enfortir perquè Espanya puga tindre un progrés "molt més competitiu".

El Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) serà el més beneficiat, amb 960 places, la qual cosa equival al 9,48% de la plantilla, seguit del Centre d'Investigacions, Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques (CIEMAT), que tindrà 261 places (el 21,9% de la plantilla).

La resta de les places es repartiran entre l'Institut de Salut Carles III (93 places, el 10,8% de la plantilla); l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO) (54 places, 9,5% de la plantilla); l'Institut Geològic i Miner (50 places, el 14,2% de la plantilla), i l'Institut d'Investigacions Agràries (36 places, 4,7% de la plantilla).

Les 1.454 places, que seran per a investigadors, tècnics mitjans i superiors, i personal de gestió, es publicaran en els pròxims mesos, precisa el Ministeri de Ciència en una nota.

A més d'acabar amb l'elevada taxa de temporalitat en els Organismes Públics d'Investigació (*OPI), aquesta oferta pública d'ocupació -que no es convocava des de fa més d'una dècada- permetrà rejovenir les plantilles dels centres d'investigació.

Els Organismes Públics d'Investigació (OPI) "han patit especialment la temporalitat laboral per la congelació de l'ocupació pública en els últims anys. Amb aquest Reial decret acabem amb aquesta situació en els Opis, la qual cosa ens permetrà a més rejovenir les plantilles", ha dit a Efe el ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque.

"Espanya necessita investigadors compromesos amb el teixit social i científic" però, per a això, cal assegurar-los l'estabilitat necessària per a "romandre establits al país", ha conclòs Celaá.

961753277
Major, 15
46230 - Alginet
(Valencia)
ocupacio@alginet.es