Agència de col·locació autoritzada nº 1000000076

Entrar


La formació en idiomes, només per darrere de RH, Màrqueting i Legislació

En un mercat globalitzat les empreses de totes les grandàries i especialment les xicotetes han començat a apostar per la internacionalització del seu negoci, i en aquest procés, l'estratègia d'idiomes és fonamental per al 75% de les empreses consultades per Hexagone.

Gaëlle Schaefer, directora de Hexagone explica: “Són unes dades especialment bones ja que el nivell d'idiomes en l'empresa espanyola és el més baix d'Europa. L'aposta per la formació és una bona notícia per al sector i la competitivitat de les empreses espanyoles”.

Les empreses ofereixen aquests cursos d'idiomes com a fórmula per a retindre el talent dels seus millors treballadors. Cada vegada més emprats demanden una millor formació d'idiomes dins de les empreses espanyoles, alguna cosa que fins ara segons dades de *Hexagone era molt deficient.

Les empreses cada vegada aposten més per la formació presencial

Encara que l'elearning continua ocupant més del 30% de les formacions en l'empresa, la formació presencial continua sent l'aposta preferent per part dels alumnes dins de l'empresa. “Encara que el *elarning a priori és una aposta segura per la falta de temps per als alumnes, aquests entenen que no s'aprén igual que en presència d'un professor. De fet, el 80% dels alumnes consultats se senten més motivats formant-se amb un professor que a través de la pantalla d'un ordinador”.

Actualment 7 de cada 10 cursos de formació d'idiomes en les empreses és presencial. Fins i tot els cursos online a distància ja comencen a integrar classes presencials amb els professors ja que s'ha entés que són molt necessaris no solament per la motivació sinó per a la pràctica de l'idioma.

Idiomes darrere de Recursos Humans, Màrqueting o Legislació

Segons les dades obtingudes per *Hexagone, els cursos de perfeccionament d'idiomes se situen ja per darrere dels cursos més demandats tradicionalment que són Recursos Humans, Màrqueting i Legislació específica.  “Un dels motius pels quals els treballadors decideixen apostar pels idiomes com a formació principal dins de l'empresa és pel seu alt valor a l'hora d'aconseguir una promoció interna o externa. Les empreses valoren els perfils professionals amb alt nivell d'idiomes. Cada vegada és més important en un món globalitzat poder defensar els interessos de la companyia fora de les fronteres”, explica la directora de *Hexagone.

Per part seua, les empreses, conscients de la necessitat de tindre treballadors formats en idiomes han realitzat un esforç per a oferir als emprats cursos especialitzats d'idiomes. Més enllà de formar en un determinat idioma el que es tracta és d'oferir formació específica com la negociació internacional, la presentació d'informes en un altre idioma o la venda internacional.

961753277
Major, 15
46230 - Alginet
(Valencia)
ocupacio@alginet.es