Agència de col·locació autoritzada nº 1000000076

Entrar


Les empreses TIC continuen superant en ocupació i negoci al sector de serveis malgrat l'impacte del coronavirus

En comparació amb les dades de la Unió Europea, Espanya empitjora lleugerament els seus registres tant en expectatives de negoci com de creació d'ocupació.

Pese al context actual econòmic marcat per les conseqüències del coronavirus, el sector TIC continua mantenint una gran distància respecte a la resta d'empreses del conjunt del sector serveis, sobretot, referent a la demanda de talent especialitzat. En total, són 6 punts percentuals els que separen totes dues àrees de negoci.

Així ho reflecteix el nou lliurament de l'informe TIC Monitor elaborat per VASS i el Centre de Predicció Econòmica CEPREDE, que mostra com malgrat la recuperació de l'hostaleria a l'estiu, les empreses de serveis segueixen de mal borràs en comparació amb les de l'àmbit TIC.

“És una situació estacionària, on els llocs de treball que es destrueixen són de moment compensats amb els quals es creen. Les companyies amb menor dimensió i fons de negoci, d'una banda; i les empreses més grans amb major criticitat en els seus costos fixos en l'altre extrem, són les que estan patint més. No obstant això, hi ha una molt potent base d'empreses àgils i dinàmiques que romanen combatives en un mercat que és dels quals, sens dubte, eixiran reforçats d'aquesta crisi”, assegura Antonio Rueda, director de VASS Research i responsable de TIC Monitor.

Aquesta situació es reflecteix en l'evolució de la xifra de negoci, que cau un -13,5% en termes interanuals però que, no obstant això, millora la del lliurament del mes anterior (-14,2%) i va consolidant una tendència lenta però constant des del mes de maig gràcies a les flexibilitats tecnològiques que té la pròpia activitat i que li atorguen una major resiliència. 

Desconfiança i empat d'opinions dels empresaris

Malgrat aquesta distància i a diferència del lliurament del mes passat, els empresaris ja no veuen tan clar el futur del sector. Si el mes passat, el 62,5% dels empresaris confiava en un creixement de la facturació fins a final d'any, aquest mes cau al 50,9% a causa de la recrudescència de la segona ona. “D'una manera diferencial al nostre país ha llançat un pitxer d'aigua freda a la prèviament optimista percepció d'una estabilització de la situació cada vegada més pròxima en el temps”, indica Rueda.

El mateix succeeix en l'àmbit de la creació d'ocupació neta amb una caiguda de l'indicador dels +14,3 punts fins als +7 punts en una escala de +/-100. És a dir, només un 53,5% dels empresaris del sector TIC esperen una creació neta de llocs de treball a curt termini (novembre- desembre- gener).

En comparació amb les dades de la UE-27, les empreses TIC empitjoren també les seues expectatives en totes dues facetes, però ho fan només lleugerament i mantenen en tots dos casos millors registres que les empreses espanyoles. “Tant en activitat com en ocupació, octubre ha distanciat a Espanya d'Europa, per aqueix empitjorament diferencial de la segona ona i la particular incertesa política derivada d'una sempre complexa negociació de majories, torturada per l'heterogeneïtat d'un hemicicle instal·lat definitivament en la radicalitat”, assenyala Rueda.

Consulta la notícia original ACI

961753277
Major, 15
46230 - Alginet
(Valencia)
ocupacio@alginet.es