Agència de col·locació autoritzada nº 1000000076

Entrar
Les ocupacions en el sector turístic aconsegueixen un rècord històric

 

L'ocupació en les activitats turístiques manté la seua senda de creixement iniciada al començament de 2014. En 2018, l'increment interanual va ser del 4%, situant l'afiliació en activitats turístiques en el 12,8% del total nacional. La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, considera que aquestes dades "confirmen la robustesa del sector turístic espanyol i consoliden aquesta activitat econòmica com un important motor de la generació d'ocupació, enfortint l'economia espanyola. A més, amb la posada en marxa del Pla Director per un Treball Digne hem contribuït a la millora de les condicions laborals dels treballadors i treballadores del sector, complint el compromís del Govern amb la qualitat de l'ocupació".

Segons les dades fetes públiques aquest divendres, l'increment es va registrar en totes les branques turístiques: l'hostaleria va créixer en 52.455 afiliats (39.638 afiliats més en els serveis de menjars i begudes, i 12.819 més en els serveis d'allotjament), en altres activitats turístiques va augmentar en 36.127 afiliats més, i en les agències de viatges va haver-hi un increment de 3.853 treballadors.

En 2018 la xifra d'assalariats en el sector turístic, que representa el 79,8% del total, va créixer un 4,9% interanual. Per branques d'activitat, l'ocupació assalariada va créixer en totes elles, especialment en altres activitats turístiques (6%), agències de viatges (5,2%) i en hostaleria (4,4%). Dins d'aquesta, els serveis de menjars i begudes va ser l'activitat amb major increment, un 4,5%, L'ocupació autònoma en turisme, que representa el 20,2% del total, va créixer un 0,8%. Les agències de viatges mostren la major pujada percentual fins al 10,8%. En la resta activitats, hostaleria i operadors turístics, mostren un lleuger descens interanual (-0,1%).

Andalusia, Madrid, Comunitat Valenciana, Catalunya, Canàries i Balears, al capdavant

En 2018, l'ocupació en el conjunt d'hostaleria i agències de viatges/operadors turístics va créixer en totes les comunitats autònomes. En xifres absolutes, els increments majors es van donar a Andalusia, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, Catalunya, Canàries i Balears. Aquestes sis comunitats suposen conjuntament el 78% de l'increment interanual absolut. Andalusia amb un 5,3% i Murcia amb un 4.6% van ser els territoris amb major creixement interanual.

Pot consultar la notícia original ACI

961753277
Major, 15
46230 - Alginet
(Valencia)
ocupacio@alginet.es