Agència de col·locació autoritzada nº 1000000076

Entrar
Moltes vegades quan una persona busca una ocupació comet errors sense adonar-se.

Amb la finalitat d'evitar aquest tipus de situacions, es presenta, a continuació, una sèrie de consells i recomanacions que poden resultar d'utilitat per a aquells que es troben en aqueix procés de buscar una nova ocupació.

No s'ha d'arribar a la cita massa primerenc o vesprada. És correcte arribar cinc o deu minuts abans de l'hora que t'han marcat, però si arribes amb molta antelació hauràs d'asseure't a esperar i fer una avantsala molt llarga. Això li causarà incomoditat al teu entrevistador, que es veurà pressionat a rebre't abans del que esperava.

No s'ha d'anar vestit amb una forma massa informal (per exemple: en jeans). El teu aspecte personal és molt important i la primera Impressió ha de ser correcta i pròpia per a una entrevista professional. Encara que l'ambient d'aqueixa oficina en particular siga molt liberal i informal, s'espera que la teua primera presentació siga formal (per exemple: vestit jaqueta, amb una brusa fina).

No s'aparega allí sense haver preparat la seua presentació. Si no ho has fet abans, presenta en aqueixa ocasió les mostres del teu treball que cregues convenient, cartes de referència, etc. Tot material d'informació que deixes allí en aqueixa ocasió, ha d'Anar acompanyat d'una còpia de la teua resumeix, perquè es puga Identificar fàcilment.

No parle massa. L'entrevista ha de desenvolupar-se a *basede preguntes de l'ocupador i respostes teues. Mai li talles la paraula ni ho interrompes. Per descomptat, sí que pots fer-li preguntes sobre l'ocupació abans de finalitzar l'entrevista, però breument i al gra. No et poses a xarrar sobre banalitats, per molt loquaç i cordial que siga el teu entrevistador.

No parle mal de la companyia on has treballat abans ni de cap anterior, i molt menys si encara estàs treballant allí i el que vols és canviar d'ocupació. Aquestes crítiques s'interpretarien com a falta de lleialtat, i aquesta és una mala qualitat als ulls de qualsevol ocupador. Quan et pregunten per què has deixat o vols deixar la teua ocupació anterior, respon senzillament que desitges millorar de situació i progressar en el teu ofici o carrera. L'ambició raonable és una qualitat molt apreciada en el món dels negocis. I respecte a la teua anterior ocupació, limita't a dir que ha sigut “una experiència útil”.

No pressione a l'entrevistador perquè et done una resposta immediata. Si ell diu que ho pensarà i et donarà una resposta en un termini lògic (diguem una o dues setmanes), accepta'l i dis-li que tu tornaràs a cridar-lo al final d'aqueix termini per a obtindre la seua resposta. Si tens alguna oferta de treball en una altra companyia, informa-li-ho així, però no utilitzes aqueix pretext per a pressionar-lo a donar-te una resposta més prompte.

No parle d'altres possibilitats que poguera haver-hi per a tu dins d'aqueixa mateixa companyia. Enfoca concretament la teua petició en l'ocupació específica que has anat a buscar allí. La falta de precisió en el tipus de treball que saps i desitges realitzar confon a l'entrevistador i s'interpreta com a inseguretat en tu mateixa i en les teues metes.

No parle de salari massa prompte, sinó quan ja haja quedat aclarit tota la resta i no hi haja dubtes —ni en tu ni en el teu entrevistador— que aquest és una ocupació adequada per a tu i compatible amb les teues aspiracions, i tu una empleada adequada per a les necessitats de la companyia. Si en lloc d'assenyalar-te un salari, l'ocupador et pregunta a quin salari aspires, vaig donar (per descomptat!) una suma una mica més alta de la que realment esperes. Si t'interessa l'ocupació, i a ell li Interessa contractar-te, negociaran llavors un acord satisfactori per a tots dos.

Pot consultar la notícia original ACI

961753277
Major, 15
46230 - Alginet
(Valencia)
ocupacio@alginet.es