Agència de col·locació autoritzada nº 1000000076

Entrar
Per què gener i febrer són els mesos ideals per a aconseguir ocupació

 

La cerca d'ocupació s'activa encara més durant els mesos de gener i febrer

Amb el començament d'un nou any, les persones revisen, replantegen, projecten, prometen a uns altres i es prometen a si mateixos canvis sobre diferents temes de la seua vida personal i laboral. Els qui van decidir buscar ocupació l'any que es va anar o s'està anant i no ho van concretar, o els qui van decidir iniciar la cerca ara, es pregunten si l'estiu és bon moment per a fer-lo o si cal esperar a març.

Segons l'especialista en recursos humans Carolina *Brinusio, fundadora de la consultora de DUES, els mesos de gener i febrer són claus per a aquells que desitgen projectar i dissenyar l'any que tenen per davant.

"Particularment crec que buscar ocupació al gener i febrer duplica molt més les possibilitats. I no únicament per a trobar un lloc en algun lloc, sinó també ajuda al fet que les persones redefinisquen la seua projecció laboral, ja que són mesos ideals per a pensar cap a on vull anar, què vull buscar, què em fa falta", va dir a Infobae Carolina Brinusio.

No obstant això, l'especialista també va reconéixer que els temps i les cerques van canviar: "Abans era una cosa molt comuna. Hui les regles van canviar i les persones s'exerceixen molt per a trobar una ocupació. Durant tot l'any, qualsevol dia i hora, els curriculum vitae arriben igual".

L'estiu és una època en la qual les persones es disposen a projectar el futur i realitzar canvis que durant l'any no van poder realitzar per la voràgine del dia a dia.
És de summa importància aprofitar els mesos on més oportunitats hi ha (*Getty *Images)
És de summa importància aprofitar els mesos on més oportunitats hi ha (*Getty *Images)

En aquest context, la professional va enumerar una sèrie de recomanacions per a aquells que han de buscar ocupació:

-El curriculum vitae actualitzat: és recomanable revisar-ho, completar-ho i fins fins i tot personalitzar-ho per a cada cerca. Sí, és important mostrar en les primeres línies del CV o carta de presentació que les competències s'ajusten al perfil sol·licitat. Si no es compta amb experiència laboral, pot compensar-se aquest requisit de competències esmentant participació en equips esportius, parroquials, centres educatius, entre altres coses. Al seu torn, sempre és recomanable conéixer o investigar a què es dedica l'empresa a la qual el candidat es postula.

–Linkedin al dia: és l'eina professional més gran que permet trobar candidats per a treballar, trobar proveïdors o contactar amb potencials clients i fins a amics. Una important eina per a potenciar el perfil de cada candidat.
– Confeccionar una xarxa de contactes: "Encara que semble una cosa òbvia, aquest punt és important, ja que molts s'obliden dels contactes que posseeixen, els coneguts dels coneguts que poden arribar a rebre un curriculum vitae sense cap mena de compromís. Recomane escriure en un paper perquè siga més fàcil recordar".

– Enviar encara que siga un curriculum vitae per dia: "El moviment sempre és important i si la persona deixa passar el temps és probable que siga més complicat. Cal projectar-se, executar l'acció per a poder aconseguir una ocupació el més ràpid possible".

Per a aquells que no compten amb cap mena d'experiència, la professional va concloure que la temporada d'estiu és un dels moments més apropiats per a buscar ocupació, especialment per als quals recentment comencen la seua inserció en el mercat laboral: "Sense dubtes és el millor moment de l'any per a aquests perfils que posseeixen habilitats i coneixement però sense la formació que dóna l'experiència".

Pot consultar la notícia original ACI

961753277
Major, 15
46230 - Alginet
(Valencia)
ocupacio@alginet.es